Home
Perfecte huid

     gezonde       geïrriteerde       wonden en        huidproblemen en
     
   huid                    huid                    wondjes            wonden bij dieren
 
 
 

Gezonde huid
Een gezonde huid beschermt het lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf, doordat het een soort schild vormt tegen zonlicht, schadelijke stoffen, bacteriën en schimmels. De huid beschermt het lichaam ook tegen uitdroging en heeft een belangrijke functie in de regulatie van de temperatuur van het lichaam. Hieronder vind u meer informatie over de opbouw en onderhoud van een gezonde huid.
 

Opbouw van de huid
De huid is een van de grootste organen van het lichaam. Bij een volwassen mens is de huid bijna twee m2 groot en weegt ongeveer 7 kg. De huid bestaat in feite uit verschillende lagen, de opperhuid (epidermis) aan de binnenkant en de hoornlaag (stratum corneum ) aan de buitenkant. De hoornlaag slijt steeds een beetje af, maar wordt aangevuld doordat vanuit de epidermis voortdurend nieuwe cellen naar de oppervlakte bewegen. Naarmate de epidermiscellen dichter aan de oppervlakte komen veranderen ze steeds meer in hoorncellen. De hoorncellen vervullen dus door hun ligging aan de buitenkant de belangrijkste barrièrefunctie. Doordat hoorncellen zijn omringd door huidvetten bieden ze tegelijkertijd bescherming tegen uitdroging.

Zuurgraad van de huid
Een lage zuurgraad van de huid beschermt deze tegen ziektekiemen. De pH-waarde is een maat voor de zuurgraad en wordt uitgedrukt in een getal dat varieert van 0 tot 14. Zo is de pH-waarde van water neutraal (pH- waarde 7,0), van zeep alkalisch (pH-waarde > 7,0) en van citroensap zuur (pH-waarde 2,0). Een gezonde huid heeft een lage pH-waarde van rond 5,6. 

Onderhoud van de gezonde huid en producten
Om huidklachten te voorkomen is het belangrijk de huid in een goede conditie te houden. Om het vetlaagje en de zuurmantel van de huid te behouden wordt aanbevolen niet te langdurig en te warm te douchen. Ook het frequent gebruiken van sterk alkalische zepen en geparfumeerde douchegels kan de huidconditie aantasten. Veel mensen weten niet dat puur water ook een uitdrogend effect heeft en de zuurgraad van de huid verandert. Het is daarom belangrijk de huid na het douchen in te smeren met een vocht en pH herstellende crème.
DermagíQ® Skin is een vocht herstellende, goed intrekkende crème op basis van medicinale honing en etherische oliën. De medicinale honing herstelt de zuurmantel van de huid en de etherische oliën optimaliseren de huidconditie. Voor informatie, reacties van gebruikers en bestellen, klik op DermagíQ® Skin